Survey Maker
20% off
  • 0days
  • 0Hours
  • 0Minutes
  • 0Seconds

General Knowledge Questions and Answers


General Knowledge Questions


We all once pass an IQ test or just a quiz with general knowledge questions. Human beings always want to check their knowledge in general. Maybe it is a way to develop self-confidence or just a fun way to repeat what they have learned at school. The studies show that the “gk questions with answers” keyword is on top of the Google search. So, we can make the following conclusion, if you are looking for a way to increase your website traffic and get more website visitors with just one quiz, then the gk questions in English are the best solution for you.

But we also know that although designing a quiz is fun, creating questions may be a little bit boring and time-consuming. That is why we have decided to provide you with more than 100 general knowledge questions and answers so that you can use them in your quizzes and engage your audience with well-designed questions.

You can make use of the below-displayed questions and create a quiz, which will compete with the most popular general knowledge trivia quizzes on the whole internet or even add the questions to your LMS plugins, such as Fox LMS and check the users' knowledge there as well.


100+ general knowledge questions and answers


1. In what year did the Great October Socialist Revolution take place?

  1. 1917
  2. 1923
  3. 1914
  4. 1920

Correct Answer: a

2. What is the largest lake in the world?

  1. Caspian Sea
  2. Baikal
  3. Lake Superior
  4. Ontario

Correct Answer: b

3. Which planet in the solar system is known as the “Red Planet”?

  1. Venus
  2. Earth
  3. Mars
  4. Jupiter

Correct Answer: c

4. Who wrote the novel “War and Peace”?

  1. Anton Chekhov
  2. Fyodor Dostoevsky
  3. Leo Tolstoy
  4. Ivan Turgenev

Correct Answer: c

5. What is the capital of Japan?

  1. Beijing
  2. Tokyo
  3. Seoul
  4. Bangkok

Correct Answer: b

6. Which river is the longest in the world?

  1. Amazon
  2. Mississippi
  3. Nile
  4. Yangtze

Correct Answer: c

7. What gas is used to extinguish fires?

  1. Oxygen
  2. Nitrogen
  3. Carbon dioxide
  4. Hydrogen

Correct Answer: b

8. What animal is the national symbol of Australia?

  1. Kangaroo
  2. Koala
  3. Emu
  4. Crocodile

Correct Answer: a

9. Which of the following planets is not a gas giant?

  1. Mars
  2. Jupiter
  3. Saturn
  4. Uranus

Correct Answer: a

10. What is the name of the process by which plants convert sunlight into energy?

  1. Respiration
  2. Photosynthesis
  3. Oxidation
  4. Evolution

Correct Answer: b

11. What chemical element is designated as “Hg”?

  1. Silver
  2. Tin
  3. Copper
  4. Mercury

Correct Answer: d

12. In what year was the first international modern Olympiad held?

  1. 1896
  2. 1900
  3. 1912
  4. 1924

Correct Answer: a

13. For which of these disciplines Nobel Prize is awarded?

  1. Physics, Chemistry
  2. Physiology
  3. Medicine
  4. All of the above

Correct Answer: d

14. Entomology is the science that studies:

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Correct Answer: b

15. Hitler's party is known as:

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Correct Answer: b

16. For which Galileo is famous?

  1. Developed the telescope
  2. Discovered four satellites of Jupiter
  3. Found that the swinging motion of the pendulum results in consistent time measurement.
  4. All of the above

Correct Answer: d

17. When the First Afghan War took place in

  1. 1839
  2. 1843
  3. 1833
  4. 1848

Correct Answer: a

18. Ecology deals with

  1. Birds
  2. Cell formation
  3. Relation between organisms and their environment
  4. Tissues

Correct Answer: c

19. Which is the largest island?

  1. New Guinea
  2. Andaman Nicobar
  3. Greenland
  4. Hawaii

Correct Answer: c

20. Which one is the hottest continent?

  1. Africa
  2. South Asia
  3. North America
  4. Australia

Correct Answer: a

21. What do Koalas usually eat?

  1. Bamboo
  2. Eucalyptus
  3. Aloe Vera
  4. Banana

Correct Answer: b

22. What is the most popular bread in France?

  1. Brioche
  2. Baguette
  3. White bread
  4. Ciabatta

Correct Answer: b

23. What is the official currency of Japan?

  1. Won
  2. Yuan
  3. Yen
  4. Dollars

Correct Answer: c

24. What is the phobia of thunder and rain?

  1. Agoraphobia
  2. Ombrophobia
  3. Acrophobia
  4. Claustrophobia

Correct Answer: b

25. What does Carpe Diem mean in Latin?

  1. Enjoy the moment
  2. Have no fear
  3. Sorry I blew it
  4. Hello

Correct Answer: a

26. Which one of the following countries is not in Africa?

  1. Morocco
  2. Yemen
  3. Sudan
  4. Algeria

Correct Answer: b

27. What is considered the lung of the Earth?

  1. Amazon rainforest
  2. The Mississippi River
  3. The Sahara
  4. Everest

Correct Answer: a

28. Where does the Sushi come from?

  1. Japan
  2. China
  3. America
  4. South Korea

Correct Answer: a

29. In which century the Mona Lisa was painted?

  1. 18th century
  2. 15th century
  3. 16th century
  4. 14th century

Correct Answer: c

30. Who wrote the “Great Gatsby” novel?

  1. Leo Tolstoy
  2. Hemingway
  3. Stephen King
  4. F. Scott Fitzgerald

Correct Answer: d

31. Which is the richest country in the world?

  1. Qatar
  2. Russia
  3. The USA
  4. The UAE

Correct Answer: a

32. Which county is the biggest grower of coffee?

  1. Spain
  2. India
  3. Ethiopia
  4. Brazil

Correct Answer: d

33. How many bones are in the body of an adult human?

  1. 330
  2. 206
  3. 250
  4. 210

Correct Answer: b

34. When the humans use more facial muscles?

  1. While smiling
  2. While frowning
  3. While sleeping
  4. While talking

Correct Answer: b

35. Who wrote “Crime and Punishment”?

  1. Leo Tolstoy
  2. Fyodor Dostoevsky
  3. Anton Chekhov
  4. Ivan Turgenev

Correct Answer: b

36. In what year was the United Nations (UN) founded?

  1. 1945
  2. 1919
  3. 1956
  4. 1961

Correct Answer: a

37. Which city is called the “City of Winds”?

  1. Chicago
  2. Seattle
  3. Washington
  4. Veliky Novgorod

Correct Answer: a

38. What animal is a symbol of peace and neutrality?

  1. Polar bear
  2. White tiger
  3. White lion
  4. White crane

Correct Answer: d

39. What element is the main constituent of diamonds?

  1. Carbon
  2. Oxygen
  3. Silver
  4. Gold

Correct Answer: a

40.In what year was Ferdinand Magellan's first successful circumnavigation of the world?

  1. 1492
  2. 1520
  3. 1588
  4. 1620

Correct Answer: b

41. Which river is the second longest in the world?

  1. Amazon
  2. Yangtze
  3. Nile
  4. Mississippi

Correct Answer: b

42. What year was the first man sent to space?

  1. 1957
  2. 1961
  3. 1969
  4. 1975

Correct Answer: b

43. Which sea is considered the most salty on Earth?

  1. Red Sea
  2. Mediterranean Sea
  3. Dead Sea
  4. Black Sea

Correct Answer: c

44. Which organ in the human body is responsible for the secretion of bile?

  1. Liver
  2. Kidneys
  3. Spleen
  4. Stomach

Correct Answer: a

45. Which planet in the solar system is known as the “Morning Star” or “Evening Star”?

  1. Mars
  2. Venus
  3. Mercury
  4. Jupiter

Correct Answer: b

46. What chemical element is designated as “Cu”?

  1. Zinc
  2. Copper
  3. Cobalt
  4. Kurtz

Correct Answer: b

47. In what year did the French Revolution take place?

  1. 1789
  2. 1812
  3. 1905
  4. 1793

Correct Answer: a

48. What ocean is between Africa and Australia?

  1. Pacific
  2. Indian
  3. Atlantic
  4. Arctic

Correct Answer: b

49. Which chemical element makes up most of the atmosphere of Mars?

  1. Carbon dioxide
  2. Oxygen
  3. Nitrogen
  4. Hydrogen

Correct Answer: a

50. What chemical element makes up most of the atmosphere of Titan?

  1. Methane
  2. Carbon dioxide
  3. Hydrogen
  4. Oxygen

Correct Answer: a

51. In what year did the discovery of Antarctica occur?

  1. 1500
  2. 1778
  3. 1820
  4. 1892

Correct Answer: c

52. In what year was the International Red Cross and Red Guard Organization (Red Cross) founded?

  1. 1863
  2. 1901
  3. 1945
  4. 1980

Correct Answer: a

53. What instrument is depicted in Leonardo da Vinci's famous painting “The Last Supper”?

  1. Tablets
  2. Lute
  3. Guitar
  4. Harp

Correct Answer: b

54. In which country did the Chernobyl nuclear disaster take place?

  1. Russia
  2. Ukraine
  3. Belarus
  4. Lithuania

Correct Answer: b

55. What ocean lies between North America and Eurasia?

  1. Quiet
  2. Atlantic
  3. Indian
  4. Arctic

Correct Answer: b

56. In what year was the manga Karta signed?

  1. 1066
  2. 1215
  3. 1492
  4. 1689

Correct Answer: b

57. What chemical element is used to cool and freeze food?

  1. Sodium
  2. Hydrogen
  3. Oxygen
  4. Nitrogen

Correct Answer: d

58. Which country is famous for its pyramids and the Sphinx?

  1. India
  2. China
  3. Mexico
  4. Egypt

Correct Answer: d

59. What is the name of the science that studies the past of life on Earth?

  1. Palaeontology
  2. Astronomy
  3. Anthropology
  4. Geology

Correct Answer: a

60. What chemical element forms the basis of the haemoglobin molecule responsible for the transport of oxygen in the blood?

  1. Nitrogen
  2. Iron
  3. Oxygen
  4. Silver

Correct Answer: b


Build GK Quiz


61. In what year was the League of Nations founded?

  1. 1919
  2. 1923
  3. 1939
  4. 1945

Correct Answer: a

62. Which planet in the solar system has the most diverse climate and atmosphere?

  1. Mercury
  2. Earth
  3. Mars
  4. Venus

Correct Answer: b

63. In what year did the Berlin Wall fall?

  1. 1961
  2. 1989
  3. 1991
  4. 2000

Correct Answer: b

64. Which sea lies between Asia and Africa?

  1. Caspian
  2. Red
  3. Mediterranean
  4. Dead

Correct Answer: c

65. Which organ in the human body is responsible for secreting insulin?

  1. Liver
  2. Kidneys
  3. Pancreas
  4. Stomach

Correct Answer: c

66. What year did the Great Depression start?

  1. 1914
  2. 1929
  3. 1939
  4. 1945

Correct Answer: b

67. What chemical element is used in the manufacture of glass?

  1. Silver
  2. Sodium
  3. Silicone
  4. Oxygen

Correct Answer: c

68. Which instrument is depicted in Edvard Munch's famous painting “The Scream”?

  1. Flute
  2. Cello
  3. Clarinet
  4. Pictures

Correct Answer: b

69. Which planet in the solar system is known as the “Planet of Love”?

  1. Venus
  2. Mars
  3. Earth
  4. Jupiter

Correct Answer: a

70. What chemical element is the main component of carbon dioxide (CO2)?

  1. Oxygen
  2. Hydrogen
  3. Carbon
  4. Nitrogen

Correct Answer: c

71. In what year was UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) founded?

  1. 1942
  2. 1950
  3. 1965
  4. 1973

Correct Answer: b

72. What chemical element is used in the production of steel products?

  1. Copper
  2. Iron
  3. Tin
  4. Silver

Correct Answer: b

73. What year was the Olympic Organization founded?

  1. 1886
  2. 1896
  3. 1900
  4. 1912

Correct Answer: b

74. What chemical element is the main component of human bones and teeth?

  1. Calcium
  2. Iron
  3. Sodium
  4. Magnesium

Correct Answer: a

75. Which organ in the human body is responsible for filtering blood and producing urine?

  1. Heart
  2. Liver
  3. Kidneys
  4. Spleen

Correct Answer: c

76. In what year was the first official Olympics held in modern times?

  1. 1892
  2. 1900
  3. 1924
  4. 1936

Correct Answer: b

77. Which planet in the solar system has the largest diameter?

  1. Mercury
  2. Venus
  3. Earth
  4. Jupiter

Correct Answer: d

78. What chemical element is used to fill balloons and airships?

  1. Hydrogen
  2. Oxygen
  3. Helium
  4. Neon

Correct Answer: c

79. In what year did the Renaissance (Renaissance) begin?

  1. 1300
  2. 1453
  3. 1500
  4. 1600

Correct Answer: c

80. What chemical element is used in the manufacture of batteries?

  1. Lead
  2. Copper
  3. Aluminum
  4. Lithium

Correct Answer: d

81. What type of radiation allows X-ray examinations?

  1. Ultrasound
  2. Radioactivity
  3. Infrared
  4. X-ray

Correct Answer: d

82. What chemical element is used to create rainbows in televisions and computer monitors?

  1. Helium
  2. Oxygen
  3. Hydrogen
  4. Neon

Correct Answer: d

83. Which planet in the solar system is known as the “Blue Planet”?

  1. Venus
  2. Earth
  3. Uranus
  4. Neptune

Correct Answer: b

84. In what year did the first man land on the moon?

  1. 1961
  2. 1969
  3. 1975
  4. 1983

Correct Answer: b

85. Which actor portrayed James Bond in a record seven movies?

  1. Bradd Pitt
  2. Daniel Craig
  3. Pierce Brosnan
  4. Roger Moore

Correct Answer: d

86. Filaria is caused by

  1. Bacteria
  2. Mosquito
  3. Protozoa
  4. Virus

Correct Answer: b

87. Fathometer is used to measure

  1. Earthquakes
  2. Rainfall
  3. Ocean depth
  4. Sound intensity

Correct Answer: c

88. In which year, did terrorists crash two planes into New York's World Trade Centre?

  1. 2000
  2. 2001
  3. 2002
  4. 2003

Correct Answer: b

89. In an adult human body, the total number of red blood cells is

  1. 15 trillion
  2. 20 trillion
  3. 25 trillion
  4. 30 trillion

Correct Answer: d

90. In which season do we need more fat?

  1. Autumn
  2. Spring
  3. Winter
  4. Summer

Correct Answer: c

91. How many teeth does an adult dog have?

  1. 32
  2. 34
  3. 38
  4. 42

Correct Answer: d

92. How many times has Brazil won the World Cup?

  1. 4
  2. 2
  3. 5
  4. 1

Correct Answer: c

93. How many players are there on each side of the Basketball game?

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Correct Answer: b

94. Hundred year war was between

  1. France and England
  2. Greek and Persian forces
  3. Civil War in England
  4. None of the above

Correct Answer: a

95. Which animal is known to be the ‘Ship of the Desert”?

  1. Dog
  2. Camel
  3. Cat
  4. Snake

Correct Answer: b

96. Who was the first person to walk on the moon?

  1. Yuri Gagarin
  2. Neil Armstrong
  3. John Glenn
  4. Buzz Aldrin

Correct Answer: b

97. Which country was divided into two parts by the Wall?

  1. France
  2. Germany
  3. Austria
  4. Poland

Correct Answer: b

98. Which city is the capital of Italy?

  1. Venice
  2. Florence
  3. Rome
  4. Milan

Correct Answer: c

99. Which of these buildings is in India?

  1. Eiffel Tower
  2. Colosseum
  3. Taj Mahal
  4. Great Wall of China

Correct Answer: c

100. In which country was the famous composer Wolfgang Amadeus Mozart born?

  1. Germany
  2. Austria
  3. Czech Republic
  4. Italy

Correct Answer: b

101. Which of the following inventions is attributed to Thomas Edison?

  1. Bulb
  2. Telephone
  3. Computer
  4. Rocket

Correct Answer: a

102. Which animal is a symbol of courage and bravery in Chinese culture?

  1. Leo
  2. Dragon
  3. Eagle
  4. Bear

Correct Answer: b

103. Who invented the telegraph?

  1. Alexander Graham Bell
  2. Guglielmo Marconi
  3. Thomas Edison
  4. Samuel Morse

Correct Answer: d

104.What animal is the symbol of China?

  1. Panda
  2. Elephant
  3. Tiger
  4. Leo

Correct Answer: a

105. Which of these cities is located in Egypt?

  1. Athens
  2. Cairo
  3. Baghdad
  4. London

Correct Answer: b

106. Which vitamin is often referred to as the “sunshine vitamin”?

  1. Vitamin A
  2. Vitamin B
  3. Vitamin C
  4. Vitamin D

Correct Answer: d

107. What event led to the start of World War II?

  1. The fall of the Berlin Wall
  2. Attack on Pearl Harbor
  3. The signing of the Treaty of Versailles
  4. The capture of Crimea by Germany

Correct Answer: b

108. What is the name of the longest river in Russia?

  1. Volga
  2. Lena
  3. Neva
  4. Amur

Correct Answer: b

109. Who was the first President of the USA?

  1. George Washington
  2. John Adams
  3. Thomas Jefferson
  4. James Madison

Correct Answer: a

110. Who is the founder of the modern theory of evolution?

  1. Charles Darwin
  2. Isaac Newton
  3. Albert Einstein
  4. Marie Curie

Correct Answer: a

111. Which country is considered the birthplace of the Olympic Games?

  1. Greece
  2. Rome
  3. Egypt
  4. China

Correct Answer: a

112. Who wrote the play “Romeo and Juliet”?

  1. William Shakespeare
  2. Alexander Pushkin
  3. Fyodor Dostoyevsky
  4. Victor Hugo

Correct Answer: a

113. Which of these animals cannot jump?

  1. Cat
  2. Horse
  3. Snake
  4. Kangaroo

Correct Answer: c

114. Which canal connects the Red and Mediterranean seas?

  1. Suez Canal
  2. Panama Canal
  3. Gotthard Tunnel
  4. Bosphorus Strait

Correct Answer: a

115. What year did the Titanic sink in the Atlantic Ocean?

  1. 1913
  2. 1912
  3. 1812
  4. 1920

Correct Answer: b

116. What social network used “stories” first?

  1. VKontakte
  2. Facebook
  3. Instagram
  4. Twitter

Correct Answer: c

117. What game became popular due to the principle of “catch Pokemon in the real world”?

  1. Mario Kart Tour
  2. Clash of Clans
  3. Pokemon GO
  4. Candy Crush Saga

Correct Answer: c

118. What device is used to view content in virtual reality?

  1. Smartphone
  2. 3D glasses
  3. VR Headset
  4. Tablet

Correct Answer: c

119. Which month is the shortest on the calendar?

  1. January
  2. February
  3. March
  4. December

Correct Answer: a

120. Which city is the capital of Russia?

  1. St. Petersburg
  2. Kazan
  3. Sochi
  4. Moscow

Correct Answer: d


Wrapping Up!


If you have decided to create a general knowledge quiz from scratch, this article can be an assistant for you, as here you can find more than 100 gk questions with their correct answers. No need to search for them in the books, or pass various quizzes to find the needed questions for you. Simply copy the given questions and paste them on your quiz. To create a simple quiz with these questions, you can use the WordPress quiz plugin, which has all the needed features to create an assessment quiz to check your students or just website visitors' knowledge.


How to Create Quiz From Scratch


If you don't want to miss any updates from our team, make sure to subscribe to our YouTube channel.

50% OFF


Mega bundle offer for you!

It consists of 3 different powerful plugins, each one allowing you to make your WordPress experience the best that could be.
Quiz + Poll + Survey