Sports Trivia Questions and Answers

All the sports enthusiasts, here we are with our new sports trivia questions and answers article. We know that you love this kind of article, so we are presenting you with a new list of questions, this time about sports. Challenge your family and friends with the help of the various questions included in this article. If you love sports and enjoy testing your knowledge, you're in the right place. This article is all about fun and exciting sports trivia questions and answers. Whether you're a superfan or just someone looking for a good time, we've got something for everyone.

From legendary moments to quirky facts, we've gathered a collection of sports trivia that's sure to entertain and challenge you. So, get ready to have a blast, reminisce about unforgettable sports moments, and discover some cool tidbits along the way. No need to break a sweat - let's dive into the world of Sports Trivia!

This article is your ticket to a world of fun and excitement, featuring entertaining sports trivia questions and answers, with general knowledge to keep things interesting.


General Sports Trivia Questions


General Sports Questions


1. What sport is considered the most popular in the world?

  1. Football
  2. Tennis
  3. Golf
  4. Basketball
Answer: a) Football

2. Which team won the last World Hockey Championship?

  1. Russia
  2. Canada
  3. United States
  4. Finland
Answer: b) Canada

3. What year is officially recognized as the beginning of the modern Olympic Games?

  1. 1886
  2. 1896
  3. 1906
  4. 1916
Answer: b) 1896

4. What material is used for weights in most bicycle races?

  1. Lead
  2. Glass
  3. Aluminum
  4. Concrete
Answer: a) Lead

5. What distance do marathon participants run?

  1. 10 kilometres
  2. 21 kilometres
  3. 42,195 kilometres
  4. 100 kilometres
Answer: c) 42,195 kilometres

6. In what country was boxer Muhammed Ali born?

  1. United States
  2. United Kingdom
  3. Canada
  4. Jamaica
Answer: a) United States

7. What kind of sport is connected with the term “ring”?

  1. Figure skating
  2. Boxing
  3. Water polo
  4. Struggle
Answer: b) Boxing

8. What ball is used in table tennis?

  1. Football
  2. Basketball
  3. Tennis
  4. Ping-pong
Answer: d) Ping-pong

9. Which of the following sports does not include the use of a bicycle?

  1. Mountain skiing
  2. Triathlon
  3. Drift-tracking
  4. Road cycling
Answer: a) Mountain skiing

10. Which athlete won the largest number of gold medals at the Olympic Games?

  1. Michael Phelps
  2. Usain Bolt
  3. Maria Sharapova
  4. Yusuf Bolt
Answer: a) Michael Phelps

11. What colour ball is used in most snooker games?

  1. Green
  2. Blue
  3. Red
  4. Yellow:
Answer: c) Red

12. In what year were the first modern Winter Olympic games held?

  1. 1924
  2. 1932
  3. 1948
  4. 1956
Answer: a) 1924

13. What game is called the “sport of kings”?

  1. Chess
  2. Go
  3. Bridge
  4. Tennis
Answer: a) Chess

14. What ball is used in basketball?

  1. Football
  2. Volleyball:
  3. Handball
  4. Basketball
Answer: d) Basketball

15. In what year was the International Football Federation (FIFA) founded?

  1. 1904
  2. 1923
  3. 1948
  4. 1960
Answer: a) 1904

16. What is the place of chess player Magnus Carlsen in the list of the highest-paid sportsmen in the world?

  1. First
  2. Second
  3. Third
  4. Fifth
Answer: c) Third

17. Which country won the most gold medals at the Summer Olympics?

  1. United States
  2. USSR
  3. China
  4. United Kingdom
Answer: a) United States

18. In what country is the biggest tennis tournament “Wimbledon” taking place?

  1. United States
  2. United Kingdom
  3. France
  4. Australia
Answer: b) United Kingdom

19. What sport is associated with the term “skating stadium”?

  1. Figure skating
  2. Short track
  3. Skating sport
  4. Hockey
Answer: c) Skating sport

20. What is the maximum number of players on the field at the same time in a football team?

  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12
Answer: c) 11

21. In what kind of sport are the “Golden Ball” medals won?

  1. Hockey
  2. Football
  3. Baseball
  4. Basketball
Answer: b) Football

22. What type of wrestling is represented at the Olympic Games?

  1. Greco-Roman struggle
  2. Jiu-jitsu
  3. Kickboxing
  4. Taekwondo
Answer: a) Greco-Roman struggle

23. In what kind of sport are the “Golden Stanley Cup” medals won?

  1. Baseball
  2. American football
  3. Hockey
  4. Basketball
Answer: c) Hockey

24. What is the distance run by the participants of the standard run of 100 meters?

  1. 50 meters
  2. 100 meters
  3. 200 meters
  4. 400 meters
Answer: b) 100 meters

25. In what country is the “Masters of Golf” tournament held?

  1. United States
  2. United Kingdom
  3. Australia
  4. Germany
Answer: a) United States

26. Which sport includes the disciplines “biathlon” and “ski racing with obstacles”?

  1. Skis
  2. Biathlon
  3. Jumping with trampoline
  4. Skeleton
Answer: b) Biathlon

27. What type of wrestling includes actions on the stand and on the floor?

  1. Greco-Roman struggle
  2. Dzyudo:
  3. Sambo
  4. Jiu-jitsu
Answer: c) Sambo

28. What is the maximum number of players on the field at the same time in a volleyball team?

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
Answer: c) 6

29. What kind of sport includes the discipline “freestyle”?

  1. Swimming
  2. Skiing
  3. Figure skating
  4. Snowboarding
Answer: d) Snowboarding

30. What game is considered the national sport of Japan?

  1. Tennis
  2. Golf
  3. Baseball
  4. Sumo:
Answer: d) Sumo

Football Quiz Questions


Football Trivia Questions


1. Who is the record holder for the number of goals scored at one World Football Championship?

  1. Pele
  2. Miroslav Klose
  3. Just Fontaine
  4. Gerd Müller
Answer: c) Just Fontaine

2. Which country held the first official football match?

  1. England
  2. Brazil
  3. Germany
  4. Uruguay
Answer: d) Uruguay

3. Which club won the UEFA Champions League the most times?

  1. Real Madrid
  2. Barcelona
  3. Bayern Munich
  4. Manchester United
Answer: a) Real Madrid

4. Which football player was recognized as the best player in the world according to FIFA in 2020?

  1. Lionel Messi
  2. Cristiano Ronaldo
  3. Neymar
  4. Kylian Mbappé
Answer: a) Lionel Messi

5. Which stadium is the largest by capacity in the world?

  1. Santiago Bernabeu
  2. Maracana
  3. Camp Nou
  4. Rungrado 1st of May Stadium
Answer: d) Rungrado 1st of May Stadium

6. Who won the Golden Ball as the best football player in the world the largest number of times?

  1. Lionel Messi
  2. Cristiano Ronaldo
  3. Michel Platini
  4. Diego Maradona
Answer: a) Lionel Messi

7. Which football club became famous as “Right Side” in the 1970s?

  1. Liverpool
  2. Everton
  3. Manchester United
  4. Manchester City
Answer: a) Liverpool

8. Which football club won the UEFA Champions League in 2021?

  1. PSG
  2. Manchester City
  3. Bayern Munich
  4. Chelsea
Answer: d) Chelsea

9. Which football player is called “Korol Gola”?

  1. Diego Maradona
  2. Ferenc Puskas
  3. Pele
  4. Joseph Blatter
Answer: b) Ferenc Puskas

10. Which event is considered the most prestigious in the world of football?

  1. World Cup
  2. Confederations Cup
  3. Cup of America
  4. Championship of Europe
Answer: a) World Cup

11. In what year did the first match of the World Football Championship take place?

  1. 1926
  2. 1930
  3. 1934
  4. 1938
Answer: b) 1930

12. Which country won the 2018 World Cup?

  1. France
  2. Argentina
  3. Germany
  4. Italy
Answer: a) France

13. Who is the best scorer in the history of the World Cup?

  1. Pele
  2. Gerd Müller
  3. Ronaldo
  4. Miroslav Klose
Answer: d) Miroslav Klose

14. In what country was the first world football championship for women held?

  1. United States
  2. Norway
  3. Sweden
  4. China
Answer: a) United States

15. Which football player is considered the best African player of all time?

  1. Didier Drogba
  2. George Uea
  3. Samuel Eto'O
  4. Yaya Touré
Answer: b) George Uea

16. Which country organized the 2014 World Cup?

  1. Germany
  2. Brazil
  3. South Africa
  4. Russia:
Answer: b) Brazil

17. Which club won the most UEFA Cup Leagues (now Europa League)?

  1. Seville
  2. Juventus
  3. Manchester United
  4. Inter Milan
Answer: a) Seville

18. Who was the coach of the German national team at the 2014 World Cup?

  1. Jose Mourinho
  2. Luis Felipe Scolari
  3. Joaquin Lev
  4. Josep Guardiola
Answer: c) Joaquin Lev

19. Which club won the UEFA Confederations Cup in 2021?

  1. France
  2. Germany
  3. Belgium
  4. Portugal
Answer: a) France

20. Which football player is considered the best Argentine player of all time?

  1. Alfredo Di Stefano
  2. Diego Maradona
  3. Lionel Messi
  4. Gabriel Batistuta
Answer: c) Lionel Messi

21. Which club won the UEFA Champions League in 2020?

  1. Liverpool
  2. Real Madrid
  3. Bayern Munich
  4. Manchester City
Answer: c) Bayern Munich

22. Which football player got the nickname “Black Pearl”?

  1. Eusébio
  2. Pele
  3. Diego Maradona
  4. Georges Veilla
Answer: a) Eusébio

23. Which club won the UEFA Champions League in 2019?

  1. Liverpool
  2. Real Madrid
  3. Barcelona
  4. Juventus
Answer: a) Liverpool

24. Which player scored the fastest goal in football history?

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Roberto Carlos
  3. David Beckham
  4. Jose Luis Chilevert
Answer: b) Roberto Carlos

25. Which club won the FIFA Club World Cup in 2020?

  1. Bayern Munich
  2. Liverpool
  3. Real Madrid
  4. Flamengo
Answer: d) Flamengo

26. Which football player got the nickname “Fenomen”?

  1. Ronaldo
  2. Ronaldinho
  3. Кака:
  4. Pele
Answer: a) Ronaldo

27. Which club won the American Cup in 2021?

  1. Brazil
  2. Argentina
  3. Uruguay
  4. Colombia
Answer: b) Argentina

28. Which football player is called a “Black stallion”?

  1. Thierry Henry
  2. Eric Cantona
  3. Zinedine Zidane
  4. Didier Drogba
Answer: b) Eric Cantona

29. Which football player was named the best player of the 2018 World Cup?

  1. Luka Modric
  2. Antoine Griezmann
  3. Kylian Mbappé
  4. Ivan Rakitic
Answer: a) Luka Modric

30. Which player won the Golden Ball in 1994?

  1. Jean-Pierre Papin
  2. Romario
  3. Paolo Maldini
  4. Roberto Baggio
Answer: b) Romario

NBA Trivia Questions


NBA Trivia Questions


1. Who is the NBA record holder for the number of scored points for his entire career?

  1. LeBron James
  2. Michael Jordan
  3. Karl Malone
  4. Kareem Abdul-Jabbar
Correct answer: a) LeBron James

2. In what team does Luka Doncic play?

  1. Los Angeles Lakers
  2. Golden State Warriors
  3. Dallas Mavericks
  4. Miami Heat
Correct answer: c) Dallas Mavericks

3. How many championship titles did Tim Duncan win with “The San Antonio Spurs”?

  1. 2
  2. 4
  3. 5
  4. 6
Correct answer: c) 5

4. Who is the youngest player in NBA history to score 50 points in one game?

  1. LeBron James
  2. Kobe Bryant
  3. Devin Booker
  4. Carmelo Anthony
Correct answer: c) Devin Booker

5. Which player is known under the nickname “Spider-Man”?

  1. Russell Westbrook
  2. Dwight Howard
  3. Chris Paul
  4. Paul George
Correct answer: b) Dwight Howard
  1. Stephen Curry
  2. Ray Allen
  3. Clay Thompson
  4. Damian Lillard
Correct answer: a) Stephen Curry

7. In what team did Shaquille O'Neal start his career?

  1. Orlando Magic
  2. Los Angeles Lakers
  3. Philadelphia Sixers
  4. Miami Heat
Correct answer: a) Orlando Magic

8. Which player wore jersey number 23 in “Chicago Bulls” before Michael Jordan?

  1. Scottie Pippen
  2. Dennis Rodman
  3. Jerry Sloan
  4. Elgin Baylor
Correct answer: c) Jerry Sloan

9. Who was the first player in NBA history to score 100 points in one game?

  1. Wilt Chamberlain
  2. Kareem Abdul-Jabbar
  3. Shakil O'Neil
  4. Hakeem Olajuwon
Correct answer: a) Wilt Chamberlain

10. Which player got the nickname “Carmelo”?

  1. Carmelo Anthony
  2. Carmelo Anthony
  3. Anthony Carmelo
  4. Melo Carmelo
Correct answer: a) Carmelo Anthony

11. Which player spent most of his career with the Los Angeles Lakers and was known as “Magic”?

  1. Elgin Baylor
  2. James Ward
  3. Michael Cooper
  4. Magic Johnson
Correct answer: d) Magic Johnson

12. Which player acquired the nickname “Bron Bron”?

  1. Dwight Howard
  2. LeBron James
  3. Kobe Bryant
  4. Deandje Sproles
Correct answer: b) LeBron James

13. Which player is in the “double-double” club with the most double-doubles in NBA history?

  1. Jordan Bell
  2. Wilt Chamberlain
  3. Mark Ayton
  4. Russell Westbrook
Correct answer: b) Wilt Chamberlain

14. Which player is considered the best defender in NBA history and got the nickname “Krabica”?

  1. Gary Peyton
  2. Tony Allen
  3. Michael Jordan
  4. Clyde Drexler
Correct answer: a) Gary Peyton

15. Which team won the largest number of NBA championships?

  1. Los Angeles Lakers
  2. Boston Celtics
  3. Chicago Bulls
  4. Miami Heat
Correct answer: b) Boston Celtics

16. Which player is known as the “Board Eater” and has the record for the number of rebounds in NBA history?

  1. Karl Malone
  2. Tim Duncan
  3. Dirk Nowitzki
  4. Dennis Rodman
Correct answer: d) Dennis Rodman

17. Which player has been named the most valuable player (MVP) most often in NBA history?

  1. Michael Jordan
  2. Kareem Abdul-Jabbar
  3. LeBron James
  4. Magic Johnson
Correct answer: c) LeBron James

18. Which player is known by the nickname “Great Defender” and played for “Detroit Pistons”?

  1. Charles Barkley
  2. Isaiah Thomas
  3. George Gervin
  4. George Mikaen
Correct answer: b) Isaiah Thomas

19. Which player is the record holder for scored points for the entire history of the NBA?

  1. LeBron James
  2. Karl Malone
  3. Kareem Abdul-Jabbar
  4. Michael Jordan
Answer: c) Kareem Abdul-Jabbar

20. Which team won the most NBA championships?

  1. Los Angeles Lakers
  2. Boston Celtics
  3. Chicago Bulls
  4. Golden State Warriors
Answer: a) Los Angeles Lakers

21. Who is considered the best defender in NBA history?

  1. Michael Jordan
  2. Hakeem Olajuwon
  3. LeBron James
  4. Gary Payton
Answer: d) Gary Payton

22. Which player is called “Rocket Man”?

  1. Michael Jordan
  2. Karl Malone
  3. Shakil O'Neil
  4. Hakeem Olajuwon
Answer: b) Karl Malone

23. Who was the first player to score 100 points in one NBA game?

  1. LeBron James
  2. Wilt Chamberlain
  3. Kareem Abdul-Jabbar
  4. Michael Jordan
Answer: b) Wilt Chamberlain

24. Which coach won the most NBA championships?

  1. Gregg Popovich
  2. Phil Jackson
  3. Red Auerbach
  4. Pat Riley
Answer: b) Phil Jackson

25. Which team won 73 games at once in the NBA season, setting a record?

  1. Chicago Bulls
  2. Los Angeles Lakers
  3. Golden State Warriors
  4. Boston Celtics
Answer: c) Golden State Warriors

26. Which player got the nicknames “Baron” and “Golden Hand”?

  1. Karl Malone
  2. Shakil O'Neil
  3. Kareem Abdul-Jabbar
  4. LeBron James
Answer: a) Karl Malone

27. Which player earned the nickname “Shaq” and was one of the dominant centres in NBA history?

  1. Gary Payton
  2. Wilt Chamberlain
  3. Shakil O'Neil
  4. Tim Duncan
Answer: c) Shakil O'Neil

28. Which player is in second place for most Championship wins?

  1. Gary Payton
  2. Karl Malone
  3. Shakil O'Neil
  4. Sam Jones
Answer: d) Sam Jones

29. Which player is known by his nickname “The Big Fundamental” and was the famous centre of the team “San Antonio Spurs”?

  1. Karl Malone
  2. Wilt Chamberlain
  3. Tim Duncan
  4. David Robinson
Answer: c) Tim Duncan

30. Who is the youngest player to ever win the MVP award in NBA history?

  1. Karl Malone
  2. LeBron James
  3. Michael Jordan
  4. Dirik Rozan
Answer: b) LeBron James

Baseball Trivia Questions


Baseball Trivia Questions


1. Who is considered the leader in “hits” in the history of baseball?

  1. Babe Ruth
  2. Pete Rose
  3. Tai Cobb
  4. Lou Gehrig
Answer: b) Pete Rose

2. Which team won the largest number of World Baseball Championships (World Series)?

  1. New York Yankees
  2. St. Louis Cardinals
  3. Boston Red Sox
  4. Los Angeles Dodgers
Answer: a) New York Yankees

3. Who is the record holder for the number of home runs in the MLB season?

  1. Barry Bonds
  2. Mark McGwire
  3. Sammy Sosa
  4. Roger Maris
Answer: b) Mark McGwire

4. Who is the youngest player to ever play in MLB?

  1. Michael Truth
  2. Bob Feller
  3. Carl Hubbell
  4. Cal Ripken Jr
Answer: b) Bob Feller

5. Which baseball player is known as the “Bronze Bible”?

  1. Babe Ruth
  2. Lou Gehrig
  3. Ted Williams
  4. Hank Aaron
Answer: c) Ted Williams

6. Which player became the first African-American player in MLB?

  1. Willie Mays
  2. Jackie Robinson
  3. Larry Dobie
  4. Satchel Page
Answer: b) Jackie Robinson

7. Which baseball player holds the record for the most hits in an MLB career?

  1. Babe Ruth
  2. Barry Bonds
  3. Alex Rodriguez
  4. Hank Aaron
Answer: d) Hank Aaron

8. In what year was Major League Baseball (MLB) created?

  1. 1869
  2. 1901
  3. 1927
  4. 1950
Answer: a) 1869

9. Which team won the most consecutive World Baseball Championships (World Series)?

  1. Oakland Ace
  2. Los Angeles Dodgers
  3. New York Yankees
  4. Cleveland Indians
Answer: b) Los Angeles Dodgers

10. Who is the youngest player to ever play in an MLB game?

  1. Trevor Hoffman
  2. Mike Trout
  3. Duane Underwood
  4. Bob Feller
Answer: d) Bob Feller

11. Which baseball player holds the MLB MVP award record?

  1. Barry Bonds
  2. Michael Jordan
  3. Mike Truth
  4. Pete Rose
Answer: a) Barry Bonds

12. What team won the first World Baseball Championship in 1903?

  1. New York Giants
  2. Boston Red Sox
  3. Chicago Cubs
  4. Detroit Tigers
Answer: b) Boston Red Sox

13. Who among the following baseball players is known as the “Bronze Horse”?

  1. Roberto Clemente
  2. Nolan Ryan
  3. George Brett
  4. Ted Williams
Answer: a) Roberto Clemente

14. Which player took part in the most MLB All-Star Games?

  1. Pete Rose
  2. Carl Hubbell
  3. Cal Ripken Jr
  4. Willie Mays
Answer: c) Cal Ripken Jr

15. Which baseball player is known by his nickname “Elephant” and served in the army during the Second World War?

  1. Lou Gehrig
  2. Ted Williams
  3. Larry Dobie
  4. Hank Aaron
Answer: b) Ted Williams

16. Which player earned the nickname “Baseball Devil” and was a legend in baseball and American football?

  1. Dicky Magero
  2. Buster Powell
  3. Jim Thorpe
  4. Gordy Howe
Answer: c) Jim Thorpe

17. Which player is known by his nickname “King of Baseball” and was a partner of “King of Records”?

  1. Tommy Lasorda
  2. Don Mattingly
  3. Manny Ramirez
  4. Ernest Bjordz
Answer: b) Don Mattingly

18. What team won the last World Series before the “Baby Ruth” era?

  1. Boston Red Sox
  2. Philadelphia Athletics
  3. Chicago White Sox
  4. New York Giants
Answer: b) Philadelphia Athletics

19. Which baseball player is the leader in the number of goals scored in the history of the World Series?

  1. Pete Rose
  2. Babe Ruth
  3. Michael Jordan
  4. Manny Ramirez
Answer: b) Babe Ruth

20. Which baseball player became the first to surpass the mark of 60 goals scored in one MLB season?

  1. Babe Ruth
  2. Jimmy Fox
  3. Roger Maris
  4. Baby Ruth
Answer: a) Babe Ruth

21. Which baseball player has the record for the number of goals scored in an MLB season?

  1. Barry Bonds
  2. Sammy Sosa
  3. Mark McGwire
  4. Roger Maris
Answer: a) Barry Bonds

22. Which baseball player is known by his nickname “Milk” and was one of the greatest baseball players from Latin America?

  1. Manny Ramirez
  2. Roberto Alomar
  3. Fernando Valenzuela
  4. Vladimir Guerrero
Answer: d) Vladimir Guerrero

23. Which baseball player received the nickname “Hitting Machine” and set the record for the number of goals scored in one MLB game?

  1. Mark McGwire
  2. Jimmy Fox
  3. Lou Gehrig
  4. Tai Cobb
Answer: b) Jimmy Fox

24. Which baseball player is known as “Sea Wolf” and was one of the most charismatic players in the history of baseball?

  1. Baby Ruth
  2. Danny Murphy
  3. Harry Houdini
  4. Hank Aaron
Answer: b) Danny Murphy

25. Which baseball player earned the nickname “King of Chaos” and was known for his parties and informal style of play?

  1. Johnny Manzel
  2. Manny Ramirez
  3. Charlie Sheen
  4. Roberto Alomar
Answer: b) Manny Ramirez

26. Which player acquired the nickname “B-Rider” and was known for his impressive moves on the bases?

  1. Brock Lesnar
  2. Dion Sanders
  3. Babe Ruth
  4. Mariano Rivera
Answer: b) Dion Sanders

27. Which baseball player earned the nickname “Hare” and was a legendary player among lefties?

  1. Lou Gehrig
  2. Randy Johnson
  3. Mike Schmitz
  4. Andrew Hard
Answer: b) Randy Johnson

28. Which baseball player is known by his nickname “The King of Swing” and is considered one of the greatest baseball players in history?

  1. Michael Jordan
  2. Tai Cobb
  3. Honus Wagner
  4. Babe Ruth
Answer: d) Babe Ruth

29. Which baseball player became the first to surpass the 3,000-hit mark in his MLB career?

  1. Tai Cobb
  2. Pete Rose
  3. Harry Houdini
  4. Hank Aaron
Answer: a) Tai Cobb

30. Which team won the first World Baseball Championship after the merger of the American and National Baseball Leagues?

  1. St. Louis Browns
  2. Philadelphia Phillies
  3. Boston Braves
  4. Chicago White Sox
Answer: a) St. Louis Brown

Wrapping Up!


We hope these sports trivia questions and answers have added an extra layer of excitement to your love for the games. We've taken you on a journey through the world of sports, where iconic moments, facts, and the joy of competition all come together. With the help of these questions, you are ready to challenge your friends or your students. Sports trivia questions not only test your knowledge of the game but also provide a platform for learning and discovery, allowing enthusiasts to deepen their understanding of various sports and their rich histories.

Throughout this article, we have covered popular sports types questions, to make sure that everyone will find the convenient sports trivia questions for themselves.

But don't forget to check out other articles as well, to find more questions for your upcoming trivia quizzes.

50% OFF


Mega bundle offer for you!

It consists of 3 different powerful plugins, each one allowing you to make your WordPress experience the best that could be.
Quiz + Poll + Survey