Mega Bundle
50% off
  • 0days
  • 0Hours
  • 0Minutes
  • 0Seconds

100+ Trivia Questions and Answers (with categories)

Trivia Quizzes are the most widely used quizzes on the whole internet. There are hardly any websites that do not have a Trivia quiz, and you know why they are so popular? The answer is very simple. Trivia Quizzes are known to be the easiest and funniest way for lead generation, and entertainment. The list will be too long, as the advantages of the Trivia Quizzes are way too much. So, if you have decided to create a trivia quiz, you may already know, that creating questions is not an easy thing to do. But the mission is possible with us. In this article, you will find more than 100 free trivia questions and answers for six topics with their answers.


General Knowledge Trivia Questions and Answers


General Knowledge Trivia


General trivia quizzes are mainly created to check the general knowledge of the users. This type of trivia quiz is very famous as it can include any kind of question you may think of. for example, they can have science trivia questions, historical questions and so on. That is why these kinds of quizzes are going viral on the internet. In this section, you will find general trivia questions and answers that can be used for your upcoming general knowledge trivia quiz. They are not only easy questions but also hard trivia questions so that you can test the knowledge of your audience from all grades and ages.

1. How many stars are reflected on the American flag?

  1. 52
  2. 20
  3. 25
  4. 50

Correct Answer: d

2. In which country was the "Sound of Music" set?

  1. Spain
  2. Austria
  3. Germany
  4. Belgium

Correct Answer: b

3. What sport would you expect to see in the Velodrome?

  1. Cycling
  2. Skiing
  3. Football
  4. Tennis

Correct Answer: a

4. What is 70% of 60?

  1. 50
  2. 42
  3. 33
  4. 41

Correct Answer: b

5. Which planet is closest in size to the Earth?

  1. Venus
  2. Mercury
  3. Mars
  4. Jupiter

Correct Answer: a

6. How many of Henry VIII's wives were called Catherine?

  1. 6
  2. 5
  3. 3
  4. 0

Correct Answer: c

7. What is the smallest planet in our solar system?

  1. Mercury
  2. Jupiter
  3. Mars
  4. Moon

Correct Answer: a

8. The sun rises in the East and sets where?

  1. North
  2. East
  3. South
  4. West

Correct Answer: d

9. Tea originated in which country?

  1. Spain
  2. India
  3. China
  4. Brazil

Correct Answer: c

10. Where's the strongest human muscle located?

  1. Shoulder
  2. Jaw
  3. Feet
  4. Buttocks

Correct Answer: b

11. Physicist Albert Einstein was born in which country?

  1. Belgium
  2. Austria
  3. Germany
  4. Finland

Correct Answer: c

12. What comes next to this sequence: 0, 1, 3, 6, 10, 15 _

  1. 21
  2. 22
  3. 19
  4. 17

Correct Answer: a

13. In what year did the Great French Revolution take place?

  1. 1789
  2. 1799
  3. 1805
  4. 1812

Correct Answer: a

14. Who wrote the play "Hamlet"?

  1. Anton Chekhov
  2. William Shakespeare
  3. Fedor Dostoevsky
  4. Leo Tolstoy

Correct Answer: b

15. What insect produces honey?

  1. Bee
  2. Wasp
  3. Gambling
  4. Fly

Correct Answer: a

16. How many sides has a dodecagon?

  1. 12
  2. 13
  3. 14
  4. 20

Correct Answer: a

17. What is the rarest M&M colour?

  1. Red
  2. Brown
  3. Yellow
  4. Orange

Correct Answer: b

18. How many stars are displayed on the European Union Flag?

  1. 12
  2. 13
  3. 14
  4. 9

Correct Answer: a

19. What's the most popular drink in the world?

  1. Water
  2. Vodka
  3. Coffee
  4. Tea

Correct Answer: c

20. How many legs does a spider have?

  1. 6
  2. 5
  3. 8
  4. 10

Correct Answer: c


Geography Quiz Questions and Answers


Geography Trivia Quiz


If you want to pass a geography quiz with friends, we got you covered. In this section, you will find 20 good geography trivia questions. Use the tricky geography quiz questions and check the knowledge of your friends and not only. Having a geography quiz on your website can have various benefits and enhance the overall user experience. Geography trivia provides an opportunity for your audience to learn in a fun and entertaining way.

It can help users learn interesting facts about different countries, landmarks, rivers, mountains, and more. Geography facts quizzes can be widely used among kids as well, as learning geography only with the help of a map is not enough.

1. Which country has the largest population in the world?

  1. Russia
  2. USA
  3. China
  4. Canada

Correct Answer: c

2. Which American state is the largest?

  1. Alaska
  2. Florida
  3. Hawaii
  4. California

Correct Answer: a

3. How many Pyramids of Giza were made?

  1. 3
  2. 4
  3. 2
  4. 5

Correct Answer: a

4. Which desert is the largest in the world?

  1. Thar Desert
  2. Sahara Desert
  3. Namib Desert
  4. Atacama Desert

Correct Answer: b

5. What is the smallest country in the world?

  1. Luxembourg
  2. Malta
  3. San Marino
  4. Vatican

Correct Answer: d

6. What is the world's biggest ocean?

  1. Pacific Ocean
  2. Indian Ocean
  3. Atlantic Ocean
  4. Arctic Ocean

Correct Answer: a

7. What is the biggest country in South America?

  1. Argentina
  2. Brazil
  3. Colombia
  4. Peru

Correct Answer: b

8. What country is known as the "Land of a Thousand Lakes"?

  1. Norway
  2. England
  3. Finland
  4. Italy

Correct Answer: c

9. Which country shares borders with 14 other countries and crosses 8 different time zones?

  1. Russia
  2. USA
  3. Canada
  4. China

Correct Answer: a

10. Which city is located on two continents?

  1. Beijing
  2. Istambul
  3. Barcelona
  4. Seoul

Correct Answer: b

11. Which of these rivers is the longest in the world?

  1. Amazon
  2. Nile
  3. Yangtze
  4. Mississippi

Correct Answer: a

12. Which lake is considered the deepest in the world?

  1. Caspian sea
  2. Lake Victoria
  3. Lake Baikal
  4. Lake Michigan

Correct Answer: c

13. Which city is the capital of Japan?

  1. Beijing
  2. Tokyo
  3. Seoul
  4. Singapore

Correct Answer: b

14. What ocean washes the east coast of Africa?

  1. Atlantic Ocean
  2. Indian Ocean
  3. Pacific Ocean
  4. Northern Arctic Ocean

Correct Answer: b

15. In which mountain range is the highest point on Earth, Everest?

  1. Alps
  2. Himalayas
  3. Rocky
  4. Ural Mountains

Correct Answer: b

16. What is Earth's largest continent?

  1. Asia
  2. Europe
  3. Africa
  4. Antarctica

Correct Answer: a

17. How many countries are there in Africa?

  1. 50
  2. 64
  3. 54
  4. 20

Correct Answer: c

18. Which continent has no rivers?

  1. Antarctica
  2. Asia
  3. Europe
  4. Africa

Correct Answer: a

19. What is the largest sea in the world?

  1. Caspian Sea
  2. Black Sea
  3. Mediterranean Sea
  4. Red Sea

Correct Answer: a

20. Which country is famous for its canals?

  1. Italy
  2. France
  3. The Netherlands
  4. Panama

History Quiz Questions and Answers


History Trivia Quiz


World history trivia quizzes are becoming popular day by day as long lectures are not as easy as them. History trivia quizzes provide an opportunity for people to learn about historical events, figures, and civilizations in a fun and interactive way. They can enhance historical knowledge and understanding, making learning enjoyable and memorable. They help preserve cultural heritage by highlighting important historical events and traditions. You can find world history trivia questions and answers in this section and use them for your upcoming trivia quiz. You can find both easy history quiz questions and hard history questions. There are questions mainly for the general history knowledge quiz.

1. What year was the Great Fire of London?

  1. 1856
  2. 1666
  3. 1740
  4. 1650

Correct Answer: b

2. What civilization is the oldest in the world?

  1. Mesopotamian
  2. Ancient Egyptian
  3. The Babylonians
  4. Ancient India

Correct Answer: a

3. In which year Christopher Columbus discovered America?

  1. 1392
  2. 1592
  3. 1492
  4. 1692

Correct Answer: c

4. When was the First World War started?

  1. 1914
  2. 1918
  3. 1912
  4. 1920

Correct Answer: a

5. In which year USA get independence?

  1. 1776
  2. 1789
  3. 1876
  4. 1799

Correct Answer: a

6. In what year did the Great October Socialist Revolution take place in Russia?

  1. 1917
  2. 1905
  3. 1921
  4. 1930

Correct Answer: a

7. Who was the first president of the United States of America?

  1. Abraham Lincoln
  2. George Washington
  3. Thomas Jefferson
  4. John F. Kennedy

Correct Answer: b

8. Which monarch ruled Great Britain during the American Revolution?

  1. Henry VIII
  2. Elizabeth I
  3. George III
  4. Victoria

Correct Answer: c

9. In which country did the industrial revolution take place?

  1. Germany
  2. France
  3. Great Britain
  4. Spain

Correct Answer: c

10. Who was the first president of Russia after the collapse of the USSR?

  1. Mikhail Gorbachev
  2. Boris Yeltsin
  3. Vladimir Putin
  4. Dmitry Medvedev

Correct Answer: b

11. What country is the place of origin of Vikings?

  1. Russia
  2. Norway
  3. Sweden
  4. Denmark

Correct Answer: b

12. Which country was the last to join the "nuclear club"?

  1. China
  2. North Korea
  3. Germany
  4. India

Correct Answer: b

13. In what year did the Second World War begin?

  1. 1939
  2. 1941
  3. 1945
  4. 1948

Correct Answer: a

14. What event led to the collapse of the Soviet Union?

  1. Perestroika
  2. Revolution of 1905
  3. Cold War
  4. Civil war

Correct Answer: a

15. Who was the founder of the Tudor dynasty in England?

  1. Henry VIII
  2. Elizabeth I
  3. Henry VII
  4. Maria I

Correct Answer: c

16. In what year did the Civil War begin in the USA?

  1. 1776
  2. 1803
  3. 1861
  4. 1917

Correct Answer: c

17. What event led to the collapse of the Berlin Wall?

  1. The end of the Second World War
  2. Fall of the Roman Empire
  3. The end of the Cold War
  4. The beginning of the Second World War

Correct Answer: c

18. Which of these countries was part of the USSR?

  1. Ukraine
  2. Poland
  3. Finland
  4. Sweden

Correct Answer: a

19. Who was the first ruler of Ancient Rome?

  1. Gaius Julius Caesar
  2. August
  3. Nero
  4. Romulus

Correct Answer: d

20. In what year was Greenland discovered?

  1. 900
  2. 1000
  3. 1100
  4. 1200

Correct Answer: b


Science Quiz Questions and Answers


Science Trivia Quiz


Want to check the knowledge and create a scoring quiz? What can be better than having a science quiz that will include science questions for users of all ages and grades? This part is dedicated to the general science questions with answers. Get your needed questions and create entertaining and engaging trivia quizzes for your audience and give them the ability to check their knowledge in science. What is more important, is that science trivia quizzes reinforce scientific knowledge.

General science quiz can cover a wide range of topics and one can learn more than just the name of the chemical elements. Science trivia quizzes can be used as a powerful tool to make the classroom learn or review material before exams. So why just don't make use of the below-added questions and create a trivia quiz in seconds?

1. What is the smallest unit of matter?

  1. Molecule
  2. Atom
  3. Cell
  4. Electron

Correct Answer: b

2. What element is the basic building block of organic molecules?

  1. Helium
  2. Oxygen
  3. Carbon
  4. Nitrogen

Correct Answer: c

3. What gas makes up most of the Earth's atmosphere?

  1. Oxygen
  2. Nitrogen
  3. Hydrogen
  4. Carbon dioxide

Correct Answer: b

4. What scientific instrument is used to measure atmospheric pressure?

  1. Thermometer
  2. Barometer
  3. Manometer
  4. Hydrometer

Correct Answer: b

5. What chemical element is symbolized as "Fe"?

  1. Fluorine
  2. Iron
  3. Phosphorus
  4. Fermi

Correct Answer: b

6. What process provides energy to the Sun?

  1. Condensation
  2. Nuclear synthesis
  3. Diffusion
  4. Ignition

Correct Answer: b

7. What gas forms most of the atmosphere of Venus?

  1. Carbon dioxide
  2. Oxygen
  3. Hydrogen
  4. Nitrogen

Correct Answer: a

8. What process turns liquid into steam?

  1. Evaporation
  2. Condensation
  3. Crystallization
  4. Sublimation

Correct Answer: a

9. What gas is necessary for plants for the process of photosynthesis?

  1. Nitrogen
  2. Oxygen
  3. Hydrogen
  4. Carbon dioxide

Correct Answer: d

10. What chemical element is symbolized as "Na"?

  1. Sodium
  2. Neon
  3. Nickel
  4. Neodymium

Correct Answer: a

11. What is the scientific discipline that studies stars, planets and cosmic phenomena called?

  1. Geology
  2. Meteorology
  3. Astronomy
  4. Biology

Correct Answer: c

12. What vitamin does rain contain?

  1. B12
  2. Vitamin D
  3. Vitamin C
  4. B5

Correct Answer: a

13. What scientific term describes the movement of planets around the Sun?

  1. Rotation
  2. Eccentricity
  3. Orbit
  4. Inertia

Correct Answer: c

14. What gas is dangerous when it is missing in a closed room?

  1. Oxygen
  2. Nitrogen
  3. Methane
  4. Carbon dioxide

Correct Answer: a

15. What substance in the atmosphere protects the Earth from harmful ultraviolet rays?

  1. Oxygen
  2. Nitrogen
  3. Ozone
  4. Hydrogen

Correct Answer: c

16. What process turns gas into liquid?

  1. Crystallization
  2. Condensation
  3. Melting
  4. Evaporation

Correct Answer: b

17. What chemical element is symbolized as "O"?

  1. Oxygen
  2. Sodium
  3. Oxide of carbon
  4. Lead

Correct Answer: a

18. Which device is used to measure temperature?

  1. Hydrometer
  2. Thermometer
  3. Barometer
  4. Manometer

Correct Answer: b

19. Which of the following decimal fractions is equal to 0.25?

  1. 1/2
  2. 1/4
  3. 1/3
  4. 1/5

Correct Answer: b

20. What chemical element is symbolized as "H"?

  1. Helium
  2. Hydrogen
  3. Iron
  4. Ozon

Correct Answer: b


Fun Trivia Questions and Answers


Fun Trivia Quiz


We previously talked about all the advantages of having trivia quizzes on the website and how fun they can be. The main point of being so viral is that at the moment they are the only fun and engaging way for checking one's knowledge and learn new things. So, if you want to have a little bit of fun on your website then it's time for you to have a trivia quiz. All the previous topics were too serious, so now it's time for just fun quizzes.

If you want to create fun quiz for friends, for students and just for your website visitors, then these 20 questions are for you. Cope them and paste them on your quiz and have the greatest fun quiz of all time. The fun questions include interesting facts questions and answers. So the questions can be not only funny but informative as well.

1. Which famous fictional detective lives at 221B Baker Street?

  1. Sherlock Holmes
  2. Hercule Poirot
  3. Miss Marple
  4. Nancy Drew

Correct Answer: a

2. What country has won the most World Cups?

  1. Spain
  2. Brazil
  3. Germany
  4. France

Correct Answer: b

3. Which fruit is the most popular in the world?

  1. Apple
  2. Banana
  3. Orange
  4. Kiwi

Correct Answer: b

4. Which cartoon is the first full-length animated film from Disney?

  1. "Snow White and the Seven Dwarfs"
  2. "Cinderella"
  3. "Beauty and the Beast"
  4. "Maleficent"

Correct Answer: a

5. What animal makes a sound that is usually described as "crying"?

  1. Cow
  2. Cat
  3. Duck
  4. Dog

Correct Answer: c

6. Which planet of the solar system is known for its ring?

  1. Mercury
  2. Venus
  3. Saturn
  4. Uranus

Correct Answer: c

7. Which athlete is considered the "King of Tennis"?

  1. Rafael Nadal
  2. Roger Federer
  3. Novak Djokovic
  4. Andrey Rublyov

Correct Answer: b

8. Which cartoon became the first full-length film of the Pixar company?

  1. "Cars"
  2. "Finding Nemo"
  3. "History of toys"
  4. "Cold heart"

Correct Answer: c

9. What is the name of the biggest river in the world?

  1. Amazon
  2. Nile
  3. Yangtze
  4. Mississippi

Correct Answer: a

10. Which zodiac sign applies to people born in December?

  1. Aries
  2. Sagittarius
  3. Twins
  4. Fish

Correct Answer: b

11. What country is the home of the novel "Romeo and Juliet"?

  1. France
  2. England
  3. Italy
  4. Greece

Correct Answer: c

12. What animal cannot turn over on its back?

  1. Dog
  2. Cat
  3. Giraffe
  4. Monkey

Correct Answer: c

13. Which metal is the lightest and most widespread in nature?

  1. Aluminum
  2. Lead
  3. Copper
  4. Iron

Correct Answer: a

14. What colour is obtained when mixing all the main colours together?

  1. White
  2. Black
  3. Brown
  4. Grey

Correct Answer: a

15. Whose nose grew longer after lying?

  1. Snow White
  2. Cinderella
  3. Pinocchio
  4. Winnie Pooh

Correct Answer: c

16. Which Disney movie character is Elsa?

  1. "Frozen"
  2. "Tangled"
  3. "Brave"
  4. "Moana"

Correct Answer: a

17. How many days are in a year?

  1. 365
  2. 355
  3. 367
  4. 368

Correct Answer: a

18. What colour is obtained when mixing blue and yellow?

  1. Red
  2. Green
  3. Orange
  4. Violet

Correct Answer: c

19. What kind of bird can fly backwards?

  1. Pigeon
  2. Hummingbird
  3. Voron
  4. Swallow

Correct Answer: b

20. Which planet is known for its bright red colour?

  1. Saturn
  2. Mars
  3. Venus
  4. Uranus

Correct Answer: b


Sport Quiz Questions and Answers


Sport Trivia Quiz


Sport trivia quizzes are also a common thing nowadays as sports are becoming more and more popular. No matter you love sports or not, you may have heard about it. These questions include questions for all kinds of sports. Your website is about first triathlon race? We have questions for you. For tennis lovers? We got you here as well.

All the questions are created carefully so that they will meet everyone's needs. So, if you have decided to have a fun sports quiz on your website, then you are at the right address. Get the questions and impress everyone who will pass your trivia quiz.

1. Which country won the FIFA World Cup in 2022?

  1. Spain
  2. France
  3. Argentina
  4. Brazil

Correct Answer: c

2. What is the name of the most famous car race that takes place annually in France?

  1. Monaco Grand Prix
  2. Indy-500
  3. Le Mans
  4. Dakar

Correct Answer: c

3. Which athlete holds the record for the number of gold medals won at the Olympic Games?

  1. Usain Bolt
  2. Michael Phelps
  3. Leonid Tyagachev
  4. Wayne Rain

Correct Answer: b

4. In what country was the legendary basketball player Michael Jordan born?

  1. United States
  2. Spain
  3. Greece
  4. Brazil

Correct Answer: a

5. What is the name of the most famous and traditional professional American football league?

  1. NBA
  2. NHL
  3. NFL
  4. MLB

Correct Answer: c

6. What sports tournament is considered a "Grand Slam" in tennis?

  1. US Open
  2. Wimbledon
  3. Australian Open
  4. French Open

Correct Answer: b

7. In which country was the first modern Olympics held in 1896?

  1. France
  2. Greece
  3. United States
  4. United Kingdom

Correct Answer: b

8. Which country first organized the Summer and Winter Olympic Games in one year?

  1. United States
  2. Russia
  3. Japan
  4. Canada

Correct Answer: a

9. Which country organized the Olympic Games in 2016?

  1. Germany
  2. Russia
  3. Brazil
  4. China

Correct Answer: c

10. What is the name of the main prize of the world football championship?

  1. Golden boot
  2. Golden ball
  3. FIFA World Cup
  4. Cup of Champions

Correct Answer: c

11. The Olympics are held every how many years?

  1. 2 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. 6 years

Correct Answer: b

12. What sports discipline is a mixture of boxing and wrestling?

  1. Kickboxing
  2. Thai boxing
  3. MMA (mixed martial arts)
  4. Free Wrestling

Correct Answer: c

13. Which animal is the official mascot of the 2000 Summer Olympics in Sydney?

  1. Kangaroo
  2. Koala
  3. Dog
  4. Winged kangaroo

Correct Answer: a

14. What is the name of the sports facility where ski jumping is held with a trampoline?

  1. Sleds
  2. Biathlon
  3. Bobsled
  4. Ski jumps

Correct Answer: d

15. Which athlete received the nickname "Rocket" because of his outstanding style of play?

  1. Lee Nin
  2. Cristiano Ronaldo
  3. Roger Federer
  4. Usain Bolt

Correct Answer: c

16. What is the name of the team that won second place in the championship or tournament?

  1. Winners
  2. Champions
  3. Silver prize winners
  4. Finalists

Correct Answer: c

17. Which country was the host of the 2012 Summer Olympics?

  1. Chile
  2. United Kingdom
  3. China
  4. Italy

Correct Answer: b

18. Which athlete won the most titles at the "Big Slam" tennis tournaments?

  1. Novak Djokovic
  2. Rafael Nadal
  3. Roger Federer
  4. Andrey Rublev

Correct Answer: c

19. How many medals did China win at the Beijing Olympics?

  1. 100
  2. 150
  3. 110
  4. 90

Correct Answer: a

20. How long is a marathon?

  1. 26.2 miles
  2. 28.2 miles
  3. 24.3 miles
  4. 25.2 miles

Correct Answer: a


Wrapping Up!


If you have decided to create a trivia quiz and don't know where to start, this article can be the perfect guide for you. All the viral topics are covered here, so all you need to do is just pick one and then create a quiz. Don't lose your time creating the questions from scratch as we tried to make it even easier for you. These questions are well-designed and tested for your usage. Make your website visitors feel the power of the quizzes and help them learn new materials in the funniest and easiest way.

All you need to do is to copy the questions and create your quiz. For creating your trivia quiz, you can make use of the WordPress quiz plugin, which can be an ideal option for reaching your desired result.

If you are fond of creating various quizzes, make sure to check our 100+ IQ test questions and 50 Personality Test Questions articles for more ideas. Also, make sure to follow us on our YouTube channel for video tutorials and more.

50% OFF


Mega bundle offer for you!

It consists of 3 different powerful plugins, each one allowing you to make your WordPress experience the best that could be.
Quiz + Poll + Survey